Groen rondom het buurthuis

Al geruime tijd was er vanuit de vrijwilligers de wens om iets aan te doen aan de bunker-achtige uitstraling van het buurthuis .

Vorig jaar al mochten we de plantenbakken van het verhuizende Historisch Archief De Baarsjes adopteren en in november 2018 hebben we via West Begroot een plan ingediend voor subsidie voor een verticale tuin rondom het buurthuis. Helaas is ons voorstel er toen niet doorgekomen, maar daar laten we ons natuurlijk niet door weerhouden! Met behulp van inkomsten van leden en buurtbewoners die meededen aan activiteiten en/of een drankje of hapje bij ons kochten (bijvoorbeeld bij de bingo/de bar van het zomerfeest vorig jaar) hebben we een begin kunnen maken aan het opfleuren van de entree.

Rondom de veld-esdoorn die voor onze deur staat hebben we een boomtuintje aangelegd met kleurige en geurende bloeiende planten en er zijn bloemzaden gezaaid. De geadopteerde plantenbakken die tegen de muur van het buurthuis staan hebben een schitterende nieuwe houten ombouw gekregen, mèt een lekker zitje om van de lentezon te kunnen genieten.

Zoals gezegd is het een begin, we zijn momenteel ideeën aan het onderzoeken om de kinderen uit de buurt te betrekken bij het verder vergroenen/opfleuren van de grijze doos, waar het buurthuis nu nog op lijkt. Heb je daar zelf ideeën over? Laat het ons dan even weten via info@jacobmaris.com 

Daarover later dus meer. Voor nu: Dank aan alle leden, buurtbewoners, vrijwilligers en buurtondernemers die dit mede mogelijk maakten. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij!

Deel via:

Ontdek meer van Buurtvereniging Jacob Maris

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *