Welkom bij Stadsdorp Columbuspleinbuurt

Hai, welkom op de site van Stadsdorp Columbuspleinbuurt. Dat u hier komt kijken wil waarschijnlijk zeggen dat op één of andere manier uw interesse is gewekt voor dit initiatief. Daar ben ik heel blij mee, want op dit moment bestaat Stadsdorp Columbuspleinbuurt nog maar uit 1 actieve buurtbewoner, namelijk mijzelf. Mijn naam is Britta en ik woon sinds 2011 in de buurt van het Columbusplein. De buurt is erg in beweging; er zijn veel nieuwe bewoners en er wordt op grote schaal gerenoveerd door de woningbouwverenigingen rondom het Columbusplein. Mede door al deze (positieve!) veranderingen heeft de sociale cohesie in de buurt wel wat te lijden (gehad) en daar zou ik door middel van het stadsdorp verandering in willen brengen.

In verschillende buurten in Amsterdam zijn er sinds 2009 stadsdorpen actief. Het zijn burgerinitiatieven zonder bemoeienis van overheid of instanties. Stadsdorpsgenoten stellen zelf vast wat zij belangrijk vinden en nodig hebben en geven zelf vorm aan het stadsdorp.

Wat is het doel van een stadsdorp? 

Het doel is om samen initiatieven te ondernemen, ieders netwerk te vergroten en zoveel mogelijk wensen te realiseren. Buurtgenoten die de anonimiteit van het wonen in de stad niet (langer) alleen als een voordeel zien, besluiten elkaar beter te leren kennen in het stadsdorp, waar zij activiteiten organiseren.

Buurtbijeenkomst

Woont u in het gebied op onderstaand kaartje en wilt u ook meer buurtbewoners (beter) leren kennen? Wees dan welkom bij de eerste buurtbijeenkomst in buurthuis Jacob Maris op < datum> vanaf < tijd>.  Meld u hieronder via het aanmeldformulier aan, dan krijgt u het eerste kopje koffie of thee gratis (en weet ik op hoeveel mensen ik kan rekenen). Er zal iemand van een naburig stadsdorp aanwezig zijn die meer informatie kan geven over de manier waarop andere stadsdorpen zijn ontwikkeld tot een succesvol initiatief. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om met elkaar te bespreken hoe dit initiatief in onze buurt opgezet kan worden. De vraag “wie wordt actief voor het stadsdorpinitiatief” zal dan ook zeker gesteld worden die ochtend.
Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u wel op de hoogte gehouden worden? Meld u dan via het aanmeldformulier aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Rondbazuinen mag!

Voor een stadsdorp zijn mensen nodig. Deel de link naar jacobmaris.com/stadsdorp daarom alstublieft met mogelijk geïnteresseerden. Delen met iemand die niet actief is op internet? Stuur even een mail naar stadsdorpcolumbusplein@gmail.com voor flyers. Alvast bedankt!