Stadsdorp Columbuspleinbuurt

Een stadsdorp?
Kort gezegd: een groep buurtgenoten, jong en oud(er), die zich gezamenlijk inzetten om naast de vrijheid en anonimiteit die de stad geeft, ook wat onderlinge cohesie en wederzijdse hulp in de buurt te bieden. In verschillende buurten in Amsterdam werkt zo’n stadsdorp al en een paar initiatiefnemers wil nu het “Stadsdorp Columbuspleinbuurt” samen met buurtgenoten oprichten en vormgeven.


		

Wat is het doel van een stadsdorp? 

Ons doel is om samen initiatieven te ondernemen, ieders netwerk te vergroten en zoveel mogelijk wensen te realiseren. Buurtgenoten die de anonimiteit van het wonen in de stad niet (langer) alleen als een voordeel zien, besluiten elkaar beter te leren kennen in het stadsdorp waar zij activiteiten organiseren en onderling diensten en hulp bieden. Het is een burgerinitiatief zonder bemoeienis van overheid of instanties. Stadsdorpsgenoten stellen zelf vast wat zij belangrijk vinden en nodig hebben en geven zelf vorm aan het stadsdorp.

Startbijeenkomst

Woont u in het gebied op onderstaand kaartje en wilt u meer weten en/of meewerken, kom dan naar de startbijeenkomst in buurthuis Jacob Maris op < datum> vanaf < tijd> . Meld u hieronder via het aanmeldformulier aan, dan weten wij op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.Er zal een toelichting worden gegeven over de manier waarop andere stadsdorpen zijn ontwikkeld tot een succesvol initiatief.
Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om met elkaar te bespreken hoe dit initiatief in onze buurt opgezet kan worden. Daarvoor zijn natuurlijk mensen nodig, die zin en tijd hebben om het stadsdorp vorm te geven. De vraag “wie wordt actief voor het stadsdorpinitiatief” zal dan ook zeker gesteld worden die avond. Na afloop is er gelegenheid om verder kennis met elkaar te maken en iets te drinken voor eigen rekening.
Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u wel op de hoogte gehouden worden? Meld u dan via het aanmeldformulier aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Rondbazuinen mag!

Voor een stadsdorp zijn mensen nodig. Deel de link naar jacobmaris.com/stadsdorp daarom alstublieft met mogelijk geïnteresseerden. Delen met iemand die niet actief is op internet? Bij buurthuis Jacob Maris liggen flyers met alle informatie die ook op deze website staat.